bwin

Anmeldelse af bwin

 

Hvis du har spillet online i en del år, vil du nok kunne huske at Bwin eller Betandwin som det oprindeligt hed. Indtil 2012 var de en af de førende udbydere i Danmark, men forsvandt fra markedet ved liberaliseringen af spillemarkedet tilbage i 2012. De har dog aldrig været væk fra fodbold fans opmærksomhed, da de har været sponsorer for hold som AC Milan, Real Madrid med flere, så man har jævnligt kunne se navnet. De fortsatte da også med at være store på det europæiske marked, og i 2016 gjorde de så comeback i Danmark.

Det skete da alle kunder fra Scandic Bookmakers og Sporting bet gik over til at blive Bwin kunder, da der skete nogle opkøb i kulissen og Bwin altså atter blev tilgængeligt i Danmark til glæde for mange, da Bwin var manges foretrukne udbyder.

Spiludbud og typer 4/6

Der er et stort udvalg af spil, der for langt de flestes tilfælde vil være rigeligt. Typisk er det dog kun de øverste par ligaer i et land, som det er muligt at spille på, og hvis man vil ned i de lavere rangereden rækker, er Bwin derfor ikke nødvendigvis det bedste valg. Som sagt vil udvalget for langt de fleste være rigeligt.

Der er en bred vifte af forskellige spilmuligheder på de enkelte kampe, så man er godt dækket ind med alt fra prematch 1X2 spil, til  ¨handicap, over/under og lignende, udvalget af specialspil er lidt under niveau med eksempelvis Unibet eller Danske Spil, når det kommer til den danske superliga. I de store ligaer tilbydes helt op mod 200 forskellige spil på kamp, mens tallet er omkring de halve i de mindre ligaer – herunder Danmark.

Et større kritikpunkt er, at Bwin ikke tilbyder asian handicap, hvilket de fleste forventer hos en online udbyder.

Bwin er (eller har været) som tidligere nævnt sponsorer i flere af verdens absolut største fodboldklubber, og det er derfor nok heller ikke overraskende, at den primære fokus er fodbold ikke mindst i de store ligaer. Udover fodbold er der dog også et pænt udvalg af eksempelvis tennis, håndbold, ishockey og lignende.

Bwin har desuden en ret omfattende sektion for betting på underholdning, hvilket dækker over alt fra præsidentvalg til vindere af diverse tv-shows, hvem der bliver nomineret til Oscars og hvilke musikere, der vinder Grammy’er.

Livebetting 5/6 

Livebetting er noget der får stadig større betydning, og der er flere og flere der spiller live. Hvilket også betyder, at udbydere gør rigtig meget ud af dette. Bwin er ingen undtagelse her, og man finder et væld af muligheder på igangværende kampe.

Ligesom det er tilfældet med Danske Spil, så er der ofte langt flere muligheder på de enkelte kampe fra lavere rækker eller fjerne dele af verden, end der er prematch. På mange punkter er livebetting derfor rent faktisk overlegent i forhold til de traditionelle markeder.

Sektionen for livebetting kan desuden tilpasses ens profil, så man kan følge med i de ting man gerne vil. Det er desuden muligt at foretage cash-out og tage gevinsten inden kampen er afsluttet – mod et lavere odds

Bonusser på Bwin 4/6 

Udover den traditionelle 100% indbetalingsbonus til nye kunder, kører Bwin ofte med nogle kampagner på større begivenheder. Ofte er der pengepræmier inkluderet i højere grad end der er tale om bonusser. Der køres dog også ofte med eksempelvis risikofri væddemål og lignende.

 Odds på Bwin 4/6 

Hvis du gerne vil have odds hurtigt, så er Bwin et godt sted at besøge. De er nemlig ofte blandt de første der har odds klar på kampe, der ligger et godt stykke ude i fremtiden. Hvis du gerne vil finde de højeste odds, er det dog sjældent at det er Bwin, der er det bedste sted. De ligger typisk en lille smule lavere, men der er naturligvis masser af undtagelser, og medmindre man kigger på specialspil, er langt de fleste odds meget tæt på de samme ved langt de fleste udbydere.

Website og mobil 5/6

I forhold til sidst Bwin var tilgængelig på det danske marked, er det naturligvis sket en del ting med det visuelle og langt hen af vejen, er det da også til det bedre. Det er nemt at navigere rundt på og søgefunktionen virker upåklageligt, så man slipper for at skulle klikke rundt, hvis man ved lige præcis hvad man leder efter. Det er også muligt at gå efter de mest spillede/populære væddemål lige nu, hvilket typisk er det største kampe, dette er der en hurtig genvej til i højre side.

I den højre side kan man se højdepunkter, sine favoritter og ellers gå ombord i de mange forskellige sportsgrene, hvor man nemt kan finde hen til den liga man søger, hvis man da ikke bruger søgefunktionen.

Det er muligt at indstille en standardindsats, så dette altid vil være det foreslåede, da der eksempelvis er mange, der altid spille 100 kroner. Det er måske ikke nogen genial opfindelse, men det er en af de små ting, der er med til at give en god helhedoplevelse.

Mobilversionen fungerer også ganske glimrende, om end navigationen på denne er en smule tungere og lidt mere besværlig. Den fungerer dog stadig fint, og har med touch genkendelse på sin smartphone, kan man logge ind via fingeraftryk, hvilket må siges at være en del hurtigere og lettere end NemID osv.

Limits på Bwin 3/6

Bwin har fået et lidt blakket ry i forbindelse med deres limits for spillere. Hvis man læser rundt på diverse fora, vil man se at flere har fået opsat begrænsninger på deres konto efter blot at have vundet et par enkelte spil uden signifikante gevinster. Der er dog ikke nogen fester regler for, hvornår man rammer disse limits, og de kan derfor være svære at undgå. Kontakter med support, er der dog en god sandsynlighed for at man kan få dem lempet. 

De generelle ting 6/6

De generelle ting er de ting, man bare forventer er i orden, og der er en ikke noget at kommer efter hos Bwin hvor det hele fungerer. Det er nemt at indbetale, der er ingen gebyrer på, og det er nemt at udbetale og pengene er ganske få dage undervejs. Der kan blandt andet betales med alle gængse kort, netteller, bankoverførsler og Skrill 

Der er dansk support, men det kan dog ske at man møder nordiske eller engelsktalende supportmedarbejdere, hvilket dog hører til sjældenhederne. Det skal dog siges, at deres supportsystem dog kan være en smule langsommeligt en gang imellem.

Samlet vurdering 4,5/6 

Bwin er en glimrende udbydere, der er meget velkommen tilbage på de danske marked, men det er ikke i førertrøjen, som det var i ”gamle dage”.