Asian handicap

Asian handicap

Garvede spillere har for længst taget muligheden for asian handicap til sig, men for rigtig mange og ikke mindst nye spillere, er det er uudforsket land, og for mange er det måske også et lidt uforståeligt land, for hvad er det lige forskellen på asian handicap og almindelige handicap er.

Asian handicap er ikke udbudt hos alle udbydere, og du kan eksempelvis ikke finde muligheden ved DanskeSpil i skrivende stund. Det er måske netop derfor, at det for mange, ikke er noget de har stiftet bekendtskab med, før de åbnede en online konto og stødte på det.

Hvis du hører til blandt dem, der ikke helt er med på, hvad det egentlig er, vi skriver om her, men godt har set muligheden -2.5 eller lignende, så læs med her, hvor du kan blive en lille smule klogere på mulighederne.

Hvad betyder handicap?

 For at forstå hvad asian handicap betyder, når man taler om odds, er det essentielt først at vide hvad det vil sige at spille med handicap. Selvom de fleste nok er stødt på muligheden, er det langt fra alle, der har sat sig ind i, hvad det egentlig vil sige, og hvilken betydning det har.

At spille med handicap betyder, at det ene hold har en fordel (eller ulempe) fra kampens start nemlig at være foran (eller bagud).

Her er et eksempel:

Italien – Uruguay – Italien giver odds 1.8, et kryds giver 3.45 og en sejr til Uruguay giver 4.5

Italien – Uruguay (0-1) – nu giver Italien 3,45, et kryds giver 3.4 og Uruguay giver 2.0

Fra kampens start er Uruguay fiktivt foran med 1 mål, hvilket vil sige, at hvis kampen ender uafgjort, så tilfalder sejren Uruguay. Vinder Italien med præcist et mål, er det et x. Vinder Italien eksempelvis 2-0, svarer det til en sejr på 2-1, og derfor er oddset højere, da sej’ren skal være på mere end et mål.

Handicap x’er vil sige, at man forventer en sejr på et præcist antal mål.  Bruger vi eksemplet fra før med Italien – Uruguay (0-1) og spiller et X, betyder det altså at Italien skal vinde med præcist et mål, dvs. 1-0, 2-1, 3-2 osv. Kender man lidt til italiensk fodbold vil man også vide, at dette ofte kan være et ganske fint bud.

I Spanien er det ikke ualmindeligt at man kan finde handicap væddemål på op til (-5) og lignende, når hold som Real Madrid og FC Barcelona møder hold fra den tunge ende af tabellen. I de fleste tilfælde skal man dog nok holde sig til (-1) eller (-2), da der ofte er langt mellem reelle storsejre, hvis man de lige ser bort fra når den absolutte top møder dem absolutte bund i de store ligaer.

Hvad betyder asian handicap?

 Vi håber du nu har en forståelse for, hvad det vil sige at spille med handicap. Asian handicap er på mange måder det samme som almindeligt handicap, men alligevel med signifikante forskelle.

En af de helt essentielle forskelle er, at der ikke er noget der hedder X, når det kommer til asian handicap.

Der findes to forskellige typer af asian handicap spil, det er det helt almindelige, som vi gennemgår først her, og så findes der den type, der kaldes for split-balls.

Lad os tage et eksempel, og for at holde det enkelt, så lad os blive ved Italien – Uruguay kampen. Her kan et asian handicap væddemål lyde på Italien – 0.5 og Uruguay + 0.5. Her er Italien altså fiktivt bagud med 0.5 mål fra kampens start, hvilket selvsagt eliminerer muligheden for at x, da der i sagens natur ikke kan scores halve mål.

Spiller du på Italien – 0.5 vinder du ved en Italien sejr, men du taber ved uafgjort eller en Uruguay sejr. Spiller du derimod på en Uruguay sejr, vil du både vinde ved uafgjort eller en Uruguay sejr. På den måde er der altså ikke den helt store forskel fra det almindelige handicap spil.

Hvad er asian handicap -0 ?

Der findes også det lidt mere kuriøse handicap -0 – der på papiret ikke giver den helt store mening, da det kunne se ud som et helt almindeligt væddemål, hvor ingen af holdene er foran eller bagud fra start.

Spiller du på Italien til handicap 0 i den foregående kamp vinder du naturligvis, hvis Italien vinder. Spiller de to hold uafgjort, har du ikke vundet, men du får