Odds systemet Martingale

Odds systemet Martingale

Det meste berømte spilsystemer af alle er nok Martingale, et system der stammer fra rouletten på casino. Det er også det mest enkle system, men samtidig også et, det er meget svært at blive rig på, og ikke mindst et der er forbundet med stor risiko.

I alt sin enkelthed går det ud på, at man spiller på noget, der principielt har godt 50% chance for at ske. På en roulette betyder det, at man enten spiller, rød eller sort, lige eller ulige eller 1-18 eller 19-36, alle ting der har stort set lige stor sandsynlighed for at ske. Det er vigtigt at have in mente, at der ikke er 50% chance, da der er den lille faktor, der hedder at 0 også er i spil.

Vinder man ikke dobler man ganske enkelt op, og satser på det samme. Hvis man spiller på farver, så siger ens logik en, at ”den bliver jo rød på et tidspunkt”. Det gør den naturligvis også, men der er ikke større sandsynlighed for at den bliver rød end at den bliver sort, selvom den måske er blevet sort 5 gange i træk, og derfor er der stor risiko forbundet med spillet.

Starter man eksempelvis med en indsats på 100 kroner, ser regnestykket således ud.

 

Indsats          Gevinst

 

100                0

200                0

400                0

800                0

1.600             0

3.200             0

6.400             0

12.800           0

25.600           51.200

 

Ligger man indsatserne sammen, bliver dette til 51.100, og man har altså reelt kun vundet 100 kroner, og det er nok de færreste, der vil finde det specielt morsomt at skulle satse 25.600.

Kan Martingale overføres til odds 

Der er mange, der spiller efter det samme princip inden for odds, nemlig at man spiller på kampe til odds 2 eller i lige deromkring. Et odds på 2 betyder helt principielt, at det bør ske hver anden gang, ud fra statistikker og hvad odds nu ellers er beregnet ud fra.

Bruger man Martingal systemet når man oddser, har man dog den fordel, at det er lige knapt så tilfældigt, som hvis man spiller hasard og tilfældighedsspil. En ting der dog er ret vigtig, hvis man bruger dette system, er at man ikke afviger for meget fra det. Har man først tabt 4 gange i træk, vil det være tillokkende, at begynde at satse på højere odds, for at vinde det tabte hjem, men gør man dette, er systemet sat ud af spil.