Den store guide til streaming af sport

Den store guide til streaming af sport

Udvalget af TV kanaler der viser sport, er steget drastisk inden for de seneste mange år, og fra at der var et par enkelt sportskanaler, er det nu muligt at se sport på kanaler som Eurosport1+2, TV3 Sport 1+2 udover kanaler som TV3+, 6’eren, Kanal5, Canal9 og flere andre der hver uge viser den ene fodboldkamp efter den anden. Hvis man ikke har noget imod at betale for de helt store TV pakker til 4-6.000 kroner om året, er der derfor heller ikke mange kampe man ikke har mulighed for at se. Faktum er dog, at flere og flere vælger det traditionelle TV signal fra, hvilket der er flere grunde til.

Vi bruger generelt streaming som Netflix, HBO, Viaplay mere og mere, og i takt med at brugen af disse er eksploderet, er flow-TV faldet tilbage. Det skyldes dels prisen på de traditionelle TV kanaler, hvor man ofte bliver bundet i pakker, hvor man betaler for langt mere end man ser. Men det skyldes i høj grad også, at vi som forbrugere er blevet mere kritiske, og vi vil kunne se det vi vil se, når vi vil se det, og her kommer streamingen ind i billedet.

Streaming af sport vinder frem

I takt med at streamingen generelt er steget er flow-TV er gået tilbage er streamingen af sport naturligvis også fulgt med, og flere og flere vælger at streame deres fodboldkampe. Dette giver for det første et langt større udbud af kampe, end hvis man skulle finde dem i en TV-oversigten, det er (i de fleste tilfælde) billigere end at skulle have de helt store TV-pakker, hvor man finder sportskanaler, og så er det muligt at have dem med farten i form af sin tablet eller smartphone.

De bedste streamingtjenester til sport

Hvad der er den bedste streamingtjeneste til sport afhænger meget af hvad du er til, hvilken sportsgren og ikke mindst hvilket hold eller liga, der har vundet dit hjerte. Ligesom det er forskelligt hvem der har rettigheder til at vise kampene i TV, så er det også forskelligt hviken tjeneste der har sikret sig rettighederne – og lad og bare starte ved toppen.

Viaplay

Er man til sport og streaming kommer man ganske enkelt ikke uden om Viaplay, der uden sammenligning er den største, bedste, men også dyreste tjeneste. Lige meget hvilket tidspunkt af døgnet det drejer sig om, er der sport. Viaplay har nemlig langt fra kun fodbold, der er på programmet, og Viaplay dækker også alt fra World Boxing Super Series (hvor der også er PPV), UFC, NFL, NHL, tennis og meget meget andet. Det er således langt fra forkert, at de kalder sig King of Sports, for mange finder ikke et større udvalg nogen steder.

Når det kommer til fodbold så dækker Viaplay primært den danske Superliga, Premier League, La Liga, Serie A og ikke mindst Champions League, hvor mere eller mindre alle kampe kan ses (med varierede sprog af kommentatorer). Især med Premier League er der dog kommet begrænsninger, hvilket betyder, at der ikke længere vises nogen kampe på samme tid. En typisk lørdag vil derfor have 3 kampe på programmet : Kl 13.30, kl 16.00 og klokken 18.30 – men ikke flere at vælge mellem af de kampe der spilles klokken 16.

Prisen på Viaplay
Rettigheder til sport er noget af det dyreste man kan investere i, hvilket de ekstreme summer penge der er i sporten da også vidner om. At Viaplay har så meget i porteføljen betyder ikke overraskende derfor også, at det er en tjeneste i den dyre ende.

Vil man have Viaplay med alle deres serier, reality og film koster det 99 kroner om måneden, men vil man have sportsdelen med, hvilket de fleste her nok vil, så koster den 269 kroner om måneden, hvilket bliver til lidt over 3200 kroner om året. Det er altså en dyr tjeneste, men med udvalget af sportsgrene og ligaer, er den pengene værd.

DPlay

Storsatsende Discovery Network, der har kanaler om Eurosport 1+2, Kanal5, 6’eren og Canal9 i porteføljen har ligeledes et kæmpe udvalg af sport, og dækker rent faktisk flere af de samme ligaer som Viaplay, hvilket betyder, at man også på DPlay kan se Superligaen, La Liga og Serie A. Det er altså lidt forskelligt hvilke af tjenesterne der viser hvilke kampe, da de har delt rettighederne mellem sig.

Prisen på Dplay
DPlay har langt fra det samme brede udvalg af sport, men er man primært til fodbold (dog ikke premier league), vil man være dækket ret godt ind med DPlay, og så vil prisen uden tvivl kunne blive en faktor. For hvor Viaplay koster 269 kroner om måneden, så koster denne 159 kroner, altså 110 kroner mindre eller en besparelse på mere end 1300 om året.

Den store prisforskel findes blandt andet i, at Premier League, der er verdens dyreste liga målt i prisen på rettigheder, ikke er med i DPlay, men derimod kan findes på Eurosport Player.

Eurosport Player

En af de nyeste skud på stammen inden for streamingtjenester er Eurosport Player, der ligesom DPlay er et produkt af Diccovery Network, men hvor man udelukkende finder sportsindhold. Hvis man vil have Premier League er det her, at man kan få sit fix. Discovery Network har nemlig ikke rettigheder til at sende Premier League kampe via DPlay, og disse kan altså så ses på Eurosport Player. Er man udelukkende interesseret i sportsindholdet fra Discovery Network og ikke er ude efter at kunne se Kanal 5, Kanal 4 og lignende, kan man med fordel vælge at investere i Eurosport Player.

Prisen på Eurosport Player
Hvor Viaplay koster 269 kroner om måneden, og DPlay koster 159, så er prisen for Eurosport Player nede på 119 kroner om måneden, og betaler man for et helt år, får man det for 10 måneders pris.

Gratis stream af fodbold

Der findes masser af muligheder for at streame alverdens fodbold via en lang række ulovlige tjenester, hvor de fleste streams kommer fra Asien eller Rusland. Det finder du naturligvis ikke nogen guide til her. TV rettigheder er noget af det, der i høj grad er med til at finansiere de store klubber, og grunden til at vi kan nyde de største stjerner i de største klubber.

Hvis nogen tilbyder gratis stream af fodbold, er det derfor også meget sjældent at det er på lovlige vilkår – men der er dog undtagelser.

Stream via din spiludbyder

Både Bet365 og UniBet (og DanskeSpil i et vist omfang) tilbyder stream af en meget lang række af kampe. Bettingfirmaer som de to nævnte er sponsorer i mange af de store ligaer rundt om i verden og betaler gigantiske summer tilbage ind i sporten, som de naturligvis også tjener penge på.

Det betyder også, at de har rettigheder til at vise en meget lang række fodboldkampe, og at man ofte kan se dem der helt gratis. I de fleste tilfælde kræver det dog, at man enten har spillet inden for en given periode, eller har penge stående på kontoen, de er trods ikke interesseret i at ”ikke-kunder” blot udnytter platformen til det formål. Deres analyser viser givetvis os, at der er flere der er tilbøjelige til at livebette, mens de sidder og ser kampen i browseren eller på smartphonen.

Udvalget er enormt og prisen er lav, men der er heller ikke nogen tvivl om, at der er kvaliteten til forskel. For selvom opløsningen er acceptabel på en smartphone, eller til nøds på en tablet, så er det ikke noget du kan sidde og se på dit 50 tommer fjernsyn, hvilket også er en af grundene til at de har rettighederne, fordi det for de fleste i højere grad vil være en nødløsning end noget andet.