Champions League er tilbage – med overraskelser

Champions League er tilbage – med overraskelser

Så er tiden kommet, som rigtig mange fodboldfans har ventet på. Det er nu det bliver alvor, det er nu fårene skal skilles fra bukkene, og det er nu de store skal vise hvor skabet egentlig skal stå – Champions League er tilbage.

Det er slut med at fedte rundt i gruppespillet, og spekulere på placeringer, karantæner og andre ligegyldigheder. Det er nu det er vind eller forsvind (ja, altså over to kampe, så taktikken er naturligvis ikke helt væk).

Der er måske flere spørgsmål end nogensinde før det melder sig. Blandt dem mange stiller er nok. Hvor stærke er City egentlig? Er Barcelona helt tilbage i topform, er PSG klar til at træde ind i de helt tunges rækker, og hvad med Madrid. De forsvarende mestre har været uhyggelig effektive i Champions League de sidste par sæsoner, men i denne sæson har de vaklet mere ikke mindst i ligaen.

Første uge

Allerede på første dag i knockout fasen er der en gigantisk lækkerbisken på programmet. Tottenham skilte Real Madrid ad da de mødtes, og i aften går de så på banen i Torino og står overfor sidste års finalister fra Juventus, der blev skilt ad af Real Madrid i finalen, så det giver vel sig selv?

Juventus er ikke overraskende favoritter, men de er gjort til alt for store favoritter, hvis i spørger mig. Deres bedste mand, Dybala, spiller efter alt sandsynlighed ikke, og selvom Juve ikke har lukket mål ind på hjemmebange i flere måneder, har de heller ikke stået overfor kvaliteter som dem Harry Kane, Christian Eriksen & co. byder ind med. Jeg tror meget vel, at Spurs kunne overraske og løbe med en smal sejr. Tæt på odds 4 er i hvert fald et forsøg værd.

Basel er et stærkt defensivt hold, men Citys maskine kommer til at tromle henover dem, og vinder som minimum -1. Så mit bedste bud på aftenens runde er to udesejre.