Danmark kommer med til VM

Danmark kommer med til VM

For et land som Danmark med vores størrelse, så burde slutrunder ikke være selvskrevet. Det er det alligevel i manges mentalitet – vi er jo europamestrene fra 92. Det glippede sidste gang, og længe så det ud til at VM næste år også skulle glippe.

Nu er vi pludselig ikke så langt fra at komme med til VM. Ganske enkelt er vi som de fleste nok ved, kun lige to kampe fra at kunne kalde os slutrunde klar. Vi skal bare lige forbi Irland over to kampe, og den første er i aften i en fyldt Parken.

Det er svært at bruge statistikker til så meget, når de går så langt bagud som det er tilfældet. Der kommer da heller ikke noget godt ud af at kigge på dem. De sidste to gange vi har mødt Irland er det nemlig endt med nederlag på henholdsvis 4-0 (i Parken) og 3-0 i Irland. Det skal dog også siges med det samme at de kampe fandt sted i 2007 og 2002, og med alderen på vores landshold, er det naturligvis ikke de samme spillere.

Danmark er bedre kørende end Irland

I aften tager Danmark første stik mod Irland, det er både sagt med optimisme men også med sikkerhed. Vi er ganske enkelt et bedre landshold, og vi er bedre kørende. De seneste fem danske landskampe har budt på fire sejre (den bedste naturligvis 4-0 over Polen) og kun en enkelt uafgjort.

Irlands seneste fem kampe siger to uafgjorte, et nederlag og to sejre, hvoraf den ene var over Moldova et af kvalifikationens absolut dårligste hold. De imponerede dog ved senest at slå Wales (uden Bale dog) og dermed sikre sig andenpladsen.

De kan naturligvis overraske og imponere igen i dag, men det danske hold virker tændte og klar til at modstå presset.

Mit bud på kampen er en dansk sejr til odds 1,72, og jeg tror faktisk også det kunne blive med minimum to mål (altså -1) til odds 3.

Endelig er der, at Danmarks kvalificerer sig til odds 1,57 – med så lavt et odds er der dog ikke den helt store værdi.