Europa League trofæet ryger til Spanien

Europa League trofæet ryger til Spanien

I aften spilles en af årets første store internationale finaler. Det er nemlig i aften at det skal afgøres, hvem der skal blive ejeren af Europa League trofæet, og jeg tror ikke på, at det trofæ ender andre steder end i den spanske hovedstad, hvor den får følgeskab af pokalen med de helt store ører, når Real Madrid vinder Champions League om halvanden uges tid.

Atletico Madrid har haft endnu en imponerende sæson i Spanien, hvor de godt nok slutter langt efter FC Barcelona, der forlængst er blevet mestre, men de ser ud til at ende på andenpladsen foran Real Madrid, hvilket i sig selv er en bedrift.

I Europæisk sammenhæng har det være meget skuffende, da de røg meget tidligt ud af Champions League. Det har dog betydet, at de nu står i finalen og har mulighed for at løfte trofæet – og det gør de. Marseille ligger på en fjerdeplads i den franske liga, og kan med lidt held snuppe tredjepladsen. Det ser dog ud til at deres bedste chance for CL næste år, er ved at vinde Europa League, men det ser mere end almindelig svært ud.

Atletico Madrid har høj international klasse og erfaring og har været en fast bestanddel af den europæiske top de seneste år, hvor Marseille mildest talt ikke har været i nærheden, at slutte på en fjerdeplads (hvis det ender sådan) i Ligue 1 er alt andet lige en noget mere overkommelig opgave end top 3 i Spanien.

Jeg tror, at Atletico Madrid kommer til at vinde overbevisende og -1 til odds 3,6 eller endda -2 til odds 8, virker bestemt ikke usandsynligt. Godt nok spilles finalen i Frankrig, og der vil nok være en anelse flere franske fans, men det bliver næppe ikke udslagsgivende.